Κυριακή, 16 Ιανουαρίου 2011

Η Ιστορία του Ελληνικού Dragster - The Greek Dragster History


Ο Αντρέας Τσόλακας με Alfa Romeo 2000 κ.ε. με μία σχέση και χωρίς βολάν έχει μαγνητίσει τα βλέμματα των θεατών.
Όλα αυτά συμβαίνουν το 1984 στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.
" Αγαπητοί φίλοι,από τον Οκτώβριο του 2001 που σηκώσαμε τη σελίδα μας στον αέρα, έχουμε αφιερώσει πολύ από τον προσωπικό μας χρόνο για να προβάλλουμε την πορεία του ελληνικού dragster, τους αγωνιζόμενους και τα οχήματά τους καθώς και να ενημερώσουμε σωστά και αντικειμενικά τους φιλάθλους για τα τεκταινόμενα αυτού του πολύ όμορφου και δημοφιλούς σπορ. Ένα σπορ το οποίο, ακριβώς επειδή είναι δημοφιλές, έχει μπει στο στόχαστρο πολλών γιατί έχει τη δυναμική να τους αποφέρει πολλά κέρδη. Δυστυχώς λέγονται πολλά ψέματα και ανακρίβειες για το ελληνικό dragster και την ιστορία του, ψέματα και ανακρίβειες που έχουν σαν στόχο τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης και την οικειοποίηση του αθλήματος με στόχο φυσικά τα κέρδη!Δύο θρύλοι του ελληνικού dragster, οι Lillis και Dallas απετέλεσαν παράδειγμα για όλους όχι μόνο για τις αγωνιστικές τους επιδόσεις αλλά και για την φιλία τους, παρά το ότι ήταν αντίπαλοι στους αγώνες.
Ήρθε λοιπόν η ώρα να στρέψουμε το βλέμμα μας στο μακρινό παρελθόν και να αναζητήσουμε την αρχή του dragster στην Ελλάδα. Και αυτό θα το κάνουμε για τρεις τουλάχιστον λόγους: Ο πρώτος είναι για να γνωρίσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που τρέχουν στο dragster από το 1982 και να τους αποτείνουμε έτσι φόρο τιμής. Ο δεύτερος είναι για να μάθουμε εμείς οι ίδιοι την ιστορία του αθλήματος και να μπορέσουμε να συνειδητοποιήσουμε και να εκτιμήσουμε καλύτερα την πορεία του και τις δυνατότητες εξέλιξής του. Ο τρίτος λόγος, είναι για να έχουμε γνώσεις και να προστατεύσουμε έτσι το ίδιο το άθλημα και τους αγωνιζόμενους που με το αίμα τους τόσα χρόνια συντηρούν αυτό το άθλημα.


Το μακρυνό 1987, ο Αντρέας Τσόλακας με Alfa Romeo 2600 V6 και αυτόματο σασμάν παίρνει εκκίνηση. Καλύτερός του χρόνος το 10,46!
Στην προσπάθειά μας αυτή να ανακαλύψουμε το παρελθόν χρησιμοποιούμε ως πηγές διάφορα περιοδικά της κάθε εποχής καθώς και προσωπικό υλικό από αγωνιζόμενους και φιλάθλους. Σας παρακαλούμε λοιπόν όσοι ενδιαφέρεστε για το άθλημα, να επικοινωνήσετε μαζί μας και να μας στείλετε υλικό, κείμενα, φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο. Με τη δική σας βοήθεια σιγά - σιγά θα αποκαλύπτεται μπροστά μας το puzzle του ελληνικού dragster, η ομορφιά του και η δύναμή του.


Από τους πρωταγωνιστές της εποχής ήταν και ο Νίκος Καραμανώλης που αγωνιζόταν με το ψευδώνυμο "DALLAS" και με GDX1100. Παρατηρήστε την προσήλωση των θεατών.
Από σήμερα λοιπόν ξεκινάμε επίσημα την προσπάθειά μας να βρούμε στοιχεία για κάθε αγώνα dragster του παρελθόντος όπως και για ανεπίσημες συγκεντρώσεις - αγώνες που γίνονταν πριν το 1982, συγκεντρώσεις που έμελλαν να αποτελέσουν την απαρχή του ελληνικού dragster.
Πηγή : GreekDragster.com | The Greek Dragster Site : Dragster Races, RWYB, Info, Tuning, Photos, Videos, Tours, Shows, and Forums:

Post At 5:24 μ.μ. By Xaralampos Ioannidis

Follow Blog

Facebook Like

Copyrights

Blog Copyrights

myfreecopyright.com registered & protected

Rss Copyrights

myfreecopyright.com registered & protected

creativecommons

Άδεια Creative Commons

Profiles

Facebook ProfileTwitter ProfileYoutube ChannelBlogger ProfileGoogle Profile

Ads

 
Designed By X. Ioannidis